Skigebied Soelden

Soelden

Wintersport in Soelden is van een hoogstaand en bijzonder karakter. Het is het eerste skigebied in Oostenrijk, dat over drie hoge en beroemde bergtoppen beschikt, de BIG3.

De Gaislachkogl met een hoogte van 3.058 meter, de Tiefenbachkogl met een hoogte van 3.249 meter en de 3.340 meter hoge Schwarze Schneide, maken alleen het uitzicht al de moeite waard om in Soelden te gaan skiën of snowboarden.

1.350 – 3.250 meter
Sleeplift 9
Stoeltjeslift 18
Kabelbaan 7
Grote Gondel 0

Pisten

blauw - makkelijke piste 69 km
rood - middelzware piste 51 km
zwart - moeilijke piste 28 km
Totaal 148 km

Soelden biedt bovendien de nodige sneeuwzekerheid, door de hoge ligging en 2 Gletchers, en natuurlijk op de lagere pisten een goede besneeuwingsinstallatie.

De liften in Soelden hebben een capaciteit van maar liefst ruim 68.000 personen per uur, waardoor je echt volop kunt genieten van een winterse dag, zonder dat je telkens in de rij staat bij de liften.

Nog meer genieten in Soelden

Het Tiefenbachrestaurant is nog niet zo lang geleden compleet vernieuwd, en is met ruim 1.500 zitplaatsen een absoluut top-restaurant, en daarom ook zeker aan te bevelen.

In het skidorp zelf, en bij de pisten, is het uitgaansleven ronduit goed te noemen, met 45 restaurants, 30 skihutten, 6 discoteken en 30 bars en cafés.

Skigebied Soelden beschikt ook over een verlichte piste, ruime mogelijkheden, totaal 36 kilometer loipen rond het dorp, om te langlaufen, IJsstokschieten, paragliding, schaatsen en winterwandelen.

Traditioneel zijn de pisten ook het decor voor de allereerste FIS wereldcup skiwedstrijden, die op de hoog gelegen pisten al vroeg in het seizoen worden gehouden.

Snowboarden

Speciaal voor snowboarders zijn door de Bergbahnen Soelden een Halfpipe, een Boardercross en een Funpark aangelegd, met verschillende Jumps, Corners, Boxen, Slides en Waverides.

Dit is dan ook de plek, dat je niet alleen ‘normale’ wintersporters ziet, maar ook tal van oefenende wedstrijdsporters.

Wintersport in Soelden is een bijzondere ervaring, en absoluut aan te bevelen!

Meer Informatie

www.skisoelden.nl

Pistenplan
Pistenplan