Waterdichte fietstas kopen

Wil je je waardevolle spullen droog houden tijdens een fietstocht, dan is een waterdichte fietstas een enorm handig. Het is echter handig om op te merken dat niet alle waterdichte fietstassen 100% waterdicht zijn, aangezien noodzakelijke functies (denk aan ritsen en naden) plaatsen zijn die water kunnen binnenlaten. Bij het kiezen van jouw regenbestendige fietstas, zijn er de volgende soorten waar je op moet letten.

Waterafstotend
De stof doet wat hij zegt – stoot het water af – maar net als bij het bovenstaande type, betekent de toevoeging van standaard ritsen dat regen uiteindelijk naar binnen kan dringen.

Waterdicht
Gemaakt met een PVC-coating, deze tassen zullen de regen zeker buiten houden. Koppel dit waterdichte materiaal met speciaal ontworpen waterdichte ritsen of een roll-top seal, en je bent vrijwel gegarandeerd droog.

Waar moet je op letten bij een waterdichte fietstas?
Materiaal / stof
Het is duidelijk dat de stof van je tas een groot verschil zal maken of het de regen buiten houdt. Idealiter wil je iets met een PVC-coating, omdat de regen volledig wordt afgestoten door dit soort materiaal. Waterafstotende stof is ook goed om naar te zoeken, vooral als je over het algemeen een fietser bent bij mooi weer. Het betekent dat als je onder de douche terechtkomt, het weliswaar geen garantie biedt voor volledige droogheid, maar wel enige bescherming biedt.

Naden
Naden zijn een ander aspect dat water binnenlaat. Een antwoord hierop? Minder naden!
Klinkt een beetje gek, maar sommige tassen hebben meer naden dan andere. Zoek naar mensen met minder. Gemakkelijk! En als er naden zijn? In dit geval is de sleutel om te voorkomen dat er water binnendringt, ervoor te zorgen dat het gesealde naden zijn. Op PVC-gecoate stof kunnen naden met warmte worden geseald, wat betekent dat ze volledig waterdicht zijn. Bekijk de onderstaande afbeeldingen om te zien waar je kunt zoeken naar gesealde naden.

Ritsen
Net als naden kunnen ritsen een belangrijke bron van water zijn. Nogmaals, zoek naar minder ritsen op een tas voor maximale bescherming. Op dezelfde manier dat er betere naden zijn dan andere, kan hetzelfde gezegd worden voor ritsen. Sommige tassen hebben speciaal ontworpen waterdichte ritssluitingen, waarbij een rubberen folie over de metalen tanden betekent dat er geen water in kan komen, of er zijn rubberen hoezen over de ritssluiting.

Roll-down bovenkant
Waarom laat je de ritsen niet helemaal los en kies je voor een oprolbare bovenkant met handige clips om hem vast te zetten? Dit soort waterdichte fietstassen, gebaseerd op wandeltassen, zijn eenvoudig, supergemakkelijk in gebruik en 100% waterdicht (ervan uitgaande dat je hem op de juiste manier gebruikt!). Ze creëren niet alleen een gezellige en droge kamer voor uw bezittingen, ze zijn ook verrassend snel toegankelijk en te gebruiken. Minimale kenmerken betekenen geen kans op binnendringend water.