Umhausen

Umhausen

Umhausen, en Niederthai, is een familieparadijs en een bergsportparadijs, en ligt omgeven van attracties in het prachtige Oetztal.

Een dorpje voor een heerlijke zomervakantie, actief, of meer passief.

Een dorpje, dat rustig in het midden van het Oetztal ligt, niet ver vand e andere dorpen in het dal, midden tussen een niet te evenaren berglandschap, met tal van bergsportmogelijkheden, in winter en zomer.

Zomervakantie Umhausen

Umhausen biedt eigenlijk alles wat je van een zomerse vakantiebestemming zou mogen verwachten.

Heerlijke wandelwegen, door het dal, en door de bergen, mooie trails voor mountainbiken, zoals het Oetztal Bike Trail.

Een leuk zwembad om te zwemmen, een uitdagende klimtuin, perfecte mogelijkheden voor rafting en twee attracties van wereldfaam.

De Stuiben waterval waar, na een korte wandeling, het water voor je ogen met een duizelingwekkende vaart, ruim 150 meter in de diepte stort.

De waterval kan je overigens op verschillende stadia bekijken.

Vanaf de dalbodem, tot boven aan de Stuiben waterval, loopt een wandelweg, met verschillende uitkijkplatforms.

Maar misschien de allerbelangrijkste attractie, is toch wel het Oetzi Dorf in Umhausen, waar de geschiedenis tot leven wordt geroepen, en waar je met eigen ogen kunt zien hoe de bekende (op de gletscher gevonden) IJsmummie zijn dagelijkse leven geleefd moet hebben.

Het hele park lijkt echt in de prehistorie te leven.

Zomerse activiteiten en sporten zijn o.a.:

  • Wandelen en mountainbiken op verschillende uitdagende en minder uitdagende wandelwegen en mountainbiketouren rond Umhausen en Niederthai.
  • Een klimtuin, vlakbij Umhausen, waar diverse routes mogelijk zijn.
  • Eén van de meest belangrijke natuurmonumenten in Europa, de Stuiben waterval.
  • Het Cultuur en Historische Oetzi Dorf.
  • Canyoning en ruime mogelijkheden voor Nordic Walking.

Wintersport

In Umhausen, c.q. bij Niederthai, is een klein skigebied, met een totale lengte van 4 kilometer piste (2 kilometer blauw, 2 kilometer rood).

Met 3 sleepliften en een lift voor beginners, een leuk skigebied voor kinderen en beginnende skiërs.

De andere skigebieden in het Oetztal, zoals Sölden, Hochoetz en Obergurgl Hochgurgl, zijn makkelijk te bereiken met zowel eigen auto als met de skibus.

Umhausen en Niederthai beschikken verder over 9 klassieke loipen (39 kilometer), 7 schaatsloipen (32 kilometer) en 5 hoogteloipen met een totale lengte van 25 kilometer.

Ook snowtubing , schaatsen en IJsstokschieten zijn mogelijk, terwijl de 2 rodelbanen ook voor het nodige plezier zullen zorgen.

Kortom, rustige maar toch uitdagende wintersport of zomervakantie, met een aantal zeer aantrekkelijk activiteiten en attracties. Umhausen is zeker de moeite waard.

Meer Informatie

http://www.umhausen.com