Sautens

Sautens

Sautens staat bekend als een regelrecht familieparadijs, voor iedereen die wil genieten van rust en natuur. En daar valt eigenlijk niets aan af te dwingen.

Een klein, maar langgerekt dorp, dat omgeven wordt door veel recreatiemogelijkheden, zoals raften, canyoning, wandelwegen en mountainbikeroutes.

Zo ligt het bekende Outdoorpark Area 47, gedeeltelijk in Sautens, en zijn er plannen om een geheel nieuwe golfbaan net buiten het dorp aan te leggen.

Maar, buiten deze recreatiemogelijkheden, is het ook een gezellig dorpje, met leuke restaurants, en vooral erg goede accommodaties.

Zomervakantie Sautens

Een paradijs dat in de komende jaren zeker nog verder zal uitgroeien als een echte familiebestemming. Dat is Sautens.

Een rustig en niet al te groot dorpje, waar men weet hoe vakantiegangers graag hun vakantie willen doorbrengen.

En eigenlijk zit je als vakantieganger precies goed in Sautens.

Het is weliswaar een klein dorpje, maar door de zeer centrale ligging zijn er mogelijkheden ten over.

Zo is bijvoorbeeld Area 47 vlakbij, zijn de busverbindingen en de treinverbinding binnen handbereik, en kan je alle activiteiten en bezienswaardigheden in Tirol makkelijk bereizen.

Je bent zowel snel in het westen van Tirol, als bijvoorbeeld in innsbruck, maar ook Sölden is slechts zo’n 35 minuten rijden.

Maar ook Sautens zelf heeft het nodige te bieden.

Zo worden hier ieder jaar twee grote evenementen gehouden, het Oetztaler Countryfest en het Oetztaler Bikertreffen, en zijn er in het dorp en de directe omgeving tal van (berg)sportmogelijkheden, variërend van mooie wandelingen tot aan paardrijden (ook voor kinderen).

Zomerse activiteiten en sporten zijn o.a.:

  • Wandelingen, zoals bijvoorbeeld via de Bärweg naar Oetz, langs de Oetztaler Ache naar Area 47 of via een deel van de Jacobsweg richting Kühtai. Ook kan je achter de Volksschule, via de bosweg naar boven wandelen, langs heel veel bochten, en via Haderlehn, dat ook deel uitmaakt van de gemeente, weer terug wandelen.
  • Verschillende mogelijkheden voor mountainbikers, zoals de Oetztal Bike trail die door Sautens loopt.
  • Verschillende speelmogelijkheden voor kinderen en speeltuintjes, bijvoorbeeld tegenover de Volksschule, in het bos achter de Volksschule en bij de Kalkofen.
  • Diverse aanbieders van Rafting en klimtouren (Trenker en Cankick) en het Oetztaler Outdoorsparcours aan het begin van het dorp.
  • Paardrijden in Sautens en het dorpje Haderlehn.

Wintersport

Sautens heeft geen eigen skigebied, maar Hochoetz is slechts een paar kilometer rijden, of je kan gebruik maken van de gratis skibus.

Wil je genieten van de rust, dan zit je hier perfect, omdat de meeste toeristen in de wintermaanden in Oetz te vinden zijn.

Lawaai, overlast en dergelijk kom je hier haast niet tegen.

Het dorp zelf beschikt verder nog over een natuurrodelbaan, die alleen te gebruiken is bij voldoende sneeuw.

Kortom, wil je genieten van een rustige wintersport of zomervakantie, terwijl je niet ver van alle activiteiten af bent, dan is Sautens het ideale familieparadijs.

Meer Informatie

http://www.sautens.nl
http://www.sautens.com