Rondreis Amerika maken? Hieronder tips om te kamperen

Je droomt misschien al jaren van een rondreis Amerika, maar hebt geen groot budget en dat is wat je misschien wel tegenhoudt. Als je niet vies bent van kamperen dan kun je onderstaande tips gebruiken om gratis te kamperen en je budget voor het overnachten op een klein budget te zetten. Zo hou je geld over voor heerlijk eten, prachtige excursies en souvenirs om mee naar huis te nemen.

Wat verstaat Amerika onder kamperen?

Onder kamperen verstaat men het overnachten in een auto, camper of tent zonder water- en elektravoorziening. Je kan bijvoorbeeld in de auto kamperen of in de camper, maar ook in een tentje. Voor kamperen worden in Amerika de woorden ‘dry camping’ en ‘boondocking’ gebruikt waarbij er verwezen wordt naar kamperen in een busje zonder water- en elektravoorziening. 

Hoe vind je kampeerplekken op je rondreis Amerika? 

Een deel van het grondgebied van Amerika staat onder beheer van BLM, Bureau of Land Management, en daar kun je gratis overnachtingsplekken zoeken. Je kunt op deze plekken ook terecht met je camper. Ze hebben een eigen website waar je op terecht kunt om specifieke plekken te vinden, maar wij helpen je graag mee zoeken naar de geschikte plek. 

Daarnaast zijn er campings waar je soms een aantal dagen gratis kunt kamperen op je rondreis Amerika, maar die opvolgende dagen een kleine vergoeding vragen. Het is dus een fabel dat je overal gratis kan kamperen in Amerika. Daarnaast is het verboden om op eigen grond te kamperen, dus al zie je een leuke plek dan kan dat verboden zijn. Daarom is het aan te raden om van tevoren een plan te maken en een eventuele back-up in de omgeving te hebben. Kortom: plan je rondreis Amerika dus. 

Wat kost kamperen in Amerika? 

Er is bij Van Verre geen vaste prijs voor kamperen in Amerika, het is namelijk afhankelijk van vele factoren. Bij elke camping zijn de voorzieningen anders en dus ook de prijzen anders. Bepaal vooraf je budget voordat je gaat kijken naar campings om te zorgen dat je niet te veel boven je budget uitkomt. 

Als je je budget hebt bepaald kun je kijken naar kampeerplekken op een resort, een camping, staatspark, Nationaal park of zelfs een privé camping. Afhankelijk van de luxe van een RV-resort zijn de kosten in het laagseizoen zo rond de 40 dollar en in het hoogseizoen ongeveer 80 dollar per nacht. Wil je goedkoper uit zijn dan kun je kijken naar mogelijkheden van het gebruik van een tent, dan liggen de prijzen per nacht zo rond de 30 dollar. Een overnachting in een staatspark kost ongeveer 30 dollar per nacht en de Nationale parken zijn het goedkoopste met ongeveer 20 dollar per nacht. 

Een rondreis Amerika kan spannend zijn, maar let erop dat je een back-up hebt als je budget op is of als er toch geen plek meer is als je er bent. Veel campings gebruiken namelijk ‘first come first serve’ waardoor je soms achter het net vist.