Redenen om een huis in Spanje te kopen

Spanje is niet voor niets een bekende toeristische bestemming. Met zijn mediterrane klimaat, prachtige stranden en gevarieerde landschap is het geen wonder dat er elk jaar zoveel mensen naar het land trekken. Maar hoe zit het met degenen die op zoek zijn naar een meer permanent verblijf? Voor degenen die overwegen een huisje in Spanje te kopen, zijn hier een paar dingen om in gedachten te houden!

 

De huizenmarkt 

De Spaanse huizenmarkt zit sinds 2013 in de lift waardoor het een geweldige tijd is om in onroerend goed te investeren. Spaanse banken hebben hun eisen voor leningen versoepeld, wat het herstel van de markt heeft bevorderd. En omdat de prijzen nog steeds relatief laag zijn, zijn er tegenwoordig geweldige aanbiedingen te verkrijgen! Op, bijvoorbeeld, www.secondhome.nl kun je veel van deze aanbieden al inzien.

 

De locatie 

Een andere reden om een huis in Spanje te kopen is de locatie. Hoewel de meeste mensen naar de kust trekken om te genieten van het zonnige weer en de zandstranden, zijn er genoeg andere mogelijkheden voor wie de drukte van de toeristische gebieden wil ontvluchten. Als je op zoek bent naar een rustigere plek om je thuis te noemen, overweeg dan de steden of dorpen in het binnenland. Je zult merken dat ze een meer ontspannen levensstijl bieden terwijl je toch toegang hebt tot alle voorzieningen die je nodig hebt.

 

Kosten van levensonderhoud 

Eén van de grootste attracties van Spanje zijn de lage kosten van levensonderhoud. In vergelijking met andere West-Europese landen is Spanje relatief goedkoop. Dit komt deels doordat de salarissen lager zijn dan gemiddeld, maar zelfs met lagere salarissen is het nog steeds mogelijk om er een comfortabele levensstijl op na te houden. In feite gaat je geld in Spanje veel verder dan wanneer je in, bijvoorbeeld, Londen of Parijs zou wonen.

 

Conclusie 

Er zijn veel redenen waarom je moet besluiten een huis in Spanje te kopen; De huizenmarkt zit in de lift waardoor het een geweldige tijd is om te investeren. Bovendien is Spanje een betaalbare plek om te wonen in vergelijking met andere West-Europese landen en laten we de prachtige locaties en het mediterrane klimaat niet vergeten! Of je nu op zoek bent naar een woning aan het strand of een rustige dorpswoning; Je zult het zeker vinden in Spanje!