Parkeren bij vliegvelden: een handig overzicht

Ga jij binnenkort een reis maken en ben je nog op zoek naar een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek? Je bent aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij alles over het parkeren bij vliegvelden, van de aangeboden parkeervormen tot aan het online reserveren van een parkeerplaats.

Hoe kan ik parkeren bij een vliegveld?

Het parkeren kan op verschillende manieren gedaan worden, de ene service makkelijker en duurder dan de ander. Goed om te weten is dat iedere luchthaven twee soorten parkeerplaatsen kent, officiële parkeerplaatsen en alternatieve parkeerplaatsen van externe parkeerbedrijven. De officiële parkeerplaatsen zijn doorgaans in het beheer van de luchthaven zelf en de alternatieve parkeerplaatsen worden gerund door ondernemers.

Het parkeren zelf kan gedaan worden aan de hand van drie verschillende services; shuttle parkeren, valet parkeren en het parkeren nabij de luchthaven op loopafstand.

Parkeren op loopafstand

De naam spreek in dit geval voor zich, je parkeert namelijk je auto en kunt vervolgens te voet door naar de luchthaven. Het verschil zit vaak in de loopafstand, de aangeboden faciliteiten en entreeservice. Normaal gesproken betreedt je deze parkeerterreinen namelijk met een inrijcode of middels kentekenherkenning. De meeste parkeerplaatsen op loopafstand worden beheerd door de luchthaven zelf, er zijn echter uitzondering zoals bij Eindhoven Airport waar ook een aantal alternatieve parkeerbedrijven op loopafstand zitten gevestigd.

Parkeren met een shuttleservice

Een shuttleservice is de meest voordelige parkeervorm. Je parkeert je auto op het parkeerterrein en wordt vervolgens naar de luchthaven gebracht middels een shuttleservice. Omdat deze terreinen relatief gezien wat verder weg liggen, is de reistijd ook wat langer. Hierdoor zijn de tarieven weer lager, maar hier moet natuurlijk altijd rekening mee gehouden worden. Het laatste wat je immers wilt is je vlucht missen. Bij terugkomst wordt je weer opgehaald en teruggebracht naar de parkeerplaats.

Parkeren met een valetservice

Een valetservice wordt ook bij luxere hotels en restaurants gebruikt. In dit geval rijdt je direct naar de vertrekhal, bij aankomst staat er (na telefonisch contact) een chauffeur klaar. Deze chauffeur inspecteert de auto en parkeert deze op het parkeerterrein. Omdat je direct bij de luchthaven uitstapt ben je minimaal tijd kwijt en sta je in no time al bij de gates. Bij terugkomst wordt je auto weer teruggebracht naar de luchthaven en zodoende kan je hier direct weer instappen.

Hoe vindt en boek ik een parkeerplaats?

Nu vraag je je wellicht af “hoe vind ik deze parkeerplaatsen en hoe kan ik boeken?”. Dit is zeer eenvoudig geregeld. Via een boekingsplatform als Vliegen en Parkeren vindt je een overzicht van de beschikbare parkeerplaatsen, deze zijn online te vergelijken en direct te reserveren. Het is mogelijk om het parkeeraanbod bij Nederlandse, Duitse, Belgische en Franse luchthavens te vergelijken en boeken.

Vergelijk en reserveer online

Het vergelijkings- en reserveringsproces werkt zeer eenvoudig. Je selecteert de juiste luchthaven, bijvoorbeeld parking Charleroi, en vervolgens selecteer je de juiste reisdata en bijbehorende tijden. Hierna klik je op zoeken en het beschikbare parkeeraanbod wordt getoond. Dit aanbod kan je filteren en sorteren, zo kan je eenvoudig de parkeerplaats vinden die aan jouw eisen voldoet. Deze ideale parkeerplaats gevonden? Boek direct online en je bent voorzien van een parkeerplaats.

Na het maken van een reservering ontvang je een bevestiging waarop alle informatie omtrent het parkeren netjes staat vermeld.

Eventuele wijziging of annulering

Een wijziging of annulering geef je doorgaans door aan het platform waar je de reservering hebt gemaakt, dus niet bij de parkeeraanbieder zelf. Houdt hierbij rekening met de annuleringsvoorwaarden, je kan na het aankomstmoment gepasseerd is bijvoorbeeld niet meer annuleren. Zou toch zonde zijn van het geld!