Opblaasbare kajak

Heerlijk is pedellen met een kajak van Sup board. Het is iets wat je moet voelen, ervaren, mee moet maken, zonder motorgeluid beweeg je jezelf voort. Er zijn verschillende modellen kajaks van het merk Aqua Marina:

  • Cascade
  • Betta
  • Steam
  • Laxo
  • Memba
  • Tomahawk

Daarbinnen is er dan nog de keuze tussen geschikt voor één of twee personen, en de Tomahawk is zelfs te verkrijgen in een model voor drie personen. Online is de Aqua Marina Kajak te bekijken.

Voortglijden langs de rietkragen

We hebben allemaal een gejaagd leven waar we graag aan willen ontsnappen. Bijna nergens is er nog rust en ruimte te vinden, maar een uitzondering hierop is het water. Soms oogt het druk op een meer, maar in feite zitten er tientallen meters tussen de boten. Dat maakt de watersport zo heerlijk. Dat dan niet met het gebrom van een jetski, maar zonder motorgeluid voortglijden door de mooiste gebieden. Kort aan de wal, bijvoorbeeld langs weilanden of rietkragen, zie je de meest unieke dieren. In alle rust ben je één met de natuur, en kom je los van de dagelijkse beslommeringen. Je hebt de rust, alle ruimte, en je bent helemaal vrij. Dit, het varen met een opblaasbare kajak, is niet te omschrijven, het is iets wat je moet voelen en ervaren.

Met een kajak varen is eenvoudig

Terwijl varen met een zeilboot veel kennis vraagt, en varen met een jetski zelfs een vaarbewijs, is met een opblaasbare kajak peddelen eenvoudig. Het heeft ook maar enkel adviezen nodig zoals, oefen met rustig (het liefst windstil) weer. Luister hiervoor eerst naar de weersvoorspellingen, en ga niet het water op als er een kans is op onweer. Onweer is onvoorspelbaar, je kan snel in een storm terecht komen. Blijf ruim uit de buurt van de beroepsvaart zoals binnenvaartschepen. Als je deze adviezen in acht neemt, en je kan goed zwemmen, kun je zo met een opblaasbare kajak van Aqua Marina het water op. Bijvoorbeeld hoe je ermee moet sturen merk je vanzelf. Als je aan één kant peddelt zie je vanzelf dat de kajak wil draaien, daarom peddel je om en om. Bij twee personen peddel je ieder aan een kant behalve als je een bocht wil maken. Al snel kun je met een kajak manoeuvreren, anders dan met een zeilboot wat niet zo eenvoudig gaat.

Makkelijk te vervoeren

Opblaasbaar is altijd makkelijk met een auto te vervoeren. Dit heeft het voordeel dat je de kajak mee zou kunnen nemen naar zee. Om met een kajak de zee op te gaan moet je wel een zeer geoefende watersporter zijn, en dat het liefst met een groepje doen. Mocht er met één wat gebeuren, dan kunnen de anderen diegene redden. Daarbij is het van belang dat je niet gaat bij een aflandige wind. Op die manier is een rustig stukje pedellen langs weilanden en rietkragen een hele sport geworden.