Op vakantie in Nederland

Het coronavirus heeft de hele wereld in zijn greep. Hierdoor is het maken van een verre reis wellicht niet verstandig. Gelukkig zijn er nog genoeg prachtige mogelijkheden in de buurt van Nederland en ook in Nederland. Ons eigen kleine landje heeft namelijk meer te bieden dan jij van tevoren zou denken, van bruisende steden tot aan gezellige vakantieparken. In dit artikel gaan wij je zowel informeren als inspireren voor het maken van een onvergetelijke binnenlandse reis.

Stedentrip Amsterdam

Laten we meteen maar een open deur intrappen. Amsterdam is veruit de meest toeristische bestemming in Nederland. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen onze hoofdstad en dat heeft zijn redenen. Veel toeristen bezoeken Amsterdam voor de feesten, coffeeshops en de wallen. De stad heeft echter zoveel meer te bieden. Omdat veel reizigers hun reis uitstellen vanwege het coronavirus en hierdoor de laatste maanden en de komende tijd geen reis maken is Amsterdam rustiger dan ooit tevoren. Nu is dus het perfecte moment om een stedentrip Amsterdam te boeken en erachter te komen wat de stad te bieden heeft. Wij zullen de mooiste en leukste hot-spots in een rijtje zetten!

 • Rijksmuseum – het rijksmuseum is een enorm populair museum, dit komt met name door prachtstukken van Vermeer, Rembrand en van Gogh.
 • Van Gogh museum – Vincent van Gogh is een van de bekendste Nederlandse schilder ooit. Het bezoek van een museum, geheel gewijd aan van Gogh is dan ook altijd een goed idee.
 • Vondelpark – haal jij liever een frisse neus? Dan is een bezoekje aan het Vondelpark zeker de moeite waard. Wanneer de zon schijnt is het een van de gezelligste plekken in de stad.
 • Heineken Experience – een museum en tour geheel in het kader van bier? Sign me up! De Heineken Experience toont alles over het merk, van verleden tot heden.
 • Canal cruise – Amsterdam staat bekend om haar grachten, een boottochtje is dan ook zeker een activiteit die op je lijstje moet staan. Zo zie je de stad van een heel ander perspectief.

Stedentrip Utrecht

Omdat iedereen het altijd over Amsterdam heeft wordt Utrecht een beetje ondergewaardeerd. Utrecht is echter een enorm gezellige stad en leent zicht perfect voor een leuke stedentrip. Daarnaast ligt Utrecht lekker centraal in het land en is het perfect te bereiken met het openbaar vervoer.

 • Domtoren – de Domtoren is honderden jaren het meest prominent aanwezige gebouw in Utrecht. De in 1382 gebouwde kerktoeren biedt rondleidingen en een prachtig uitzicht over de stad.
 • TivoliVredenburg – een uniek uitgaanscomplex, gelegen in het centrum van Utrecht. Het gebouw heeft vijf zalen waar iedere zaal zijn eigen feest met eigen muziekstijl heeft. Voor ieder wat wil!
 • Tocht door de kanalen – ook Utrecht heeft prachtige kanalen. Hier kan je heerlijk rustig door heen varen met bijvoorbeeld een waterfiets of kano.
 • Kasteel de Haar – Kasteel de Haar is het grootste kasteel van Nederland en ligt nabij Utrecht. Boek een rondleiding en ontdek het prachtige kasteel met je eigen ogen.
 • Musem Speelklok – een uniek museum dat vol staat met zelf spelende muziekinstrumenten. Laat je verrassen door de prachtige muziek en wordt wijzer of alle instrumenten en muziekstijlen.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden, gelegen in het noorden van ons land, zijn al jarenlang veel bezochte vakantiebestemmingen. Ieder eiland heeft zijn eigen kenmerken en kan met een ander doel bezocht worden. Of je nu op zoek bent naar rust en kalmte of naar gezellige campings en feesten, alles is mogelijk.

 • Texel – is de grootste van de vijf eilanden. Texel is te bereiken vanuit Den Helder en is een perfecte bestemming om uit te waaien en van de natuur te genieten.
 • Vlieland – is te bereiken vanuit Harlingen, de boottocht duurt ongeveer 45 minuten. Vlieland is een mooie bestemming om ’s avond de kroeg in te duiken en overdags weer lekker tot rust te komen.
 • Terschelling – ook Terschelling is te bereiken vanuit Harlingen en is net als Vlieland een mooie combinatie van feesten en tot rust komen.
 • Ameland – is vanuit het havenplaatsje Holwerd te bereiken. Ameland is op cultureel en sportief gebied een zeer bruisend eilandje.
 • Schiermonnikoog – is een perfect eiland om even lekker uit te waaien. Fiets het eiland rond, ga eens op avontuur op de wadden of ga op zoektocht naar jutten en schelpen.

Er zijn nog veel meer prachtige bestemmingen in Nederland, denk bijvoorbeeld eens aan Giethoorn, Maastricht, Zeeland of een van de gezellige vakantieparken. Hopelijk hebben wij je warm kunnen maken voor een vakantie in Nederland!