Op pad met een occasion camper

Ben jij tijdens je vakantie op zoek naar vrijheid? Wil jij niet gebonden zijn aan vaste plekken, vaste campings of vakantieparken, maar wil je juist genieten van de natuur en kunnen gaan en staan waar jij maar wilt? Dan is een campervakantie zeker wat voor jou! Een camper is een vakantieverblijf met alles erop en eraan. Met een compleet ingericht vakantieverblijf rijd je door de bergen, richting het strand of verken je ons eigen kikkerlandje. Een nieuwe camper is echter een vrij dure aankoop. Je zou daarom ook eerst op zoek kunnen gaan naar een occasion camper. Gelukkig is het aanbod occasion campers erg groot en kun jij binnen korte tijd op pad met jouw eigen vakantieverblijf.

De voordelen van een occasion camper

Ben je van plan voor het eerst op vakantie te gaan met de camper, dan is de aankoop van een nieuwe camper vrij riskant. Misschien blijkt na die ene vakantie dat een camper toch niet iets voor jou is en blijkt jouw aankoop een miskoop. Dat zou uiteraard zonde zijn. Je kunt daarom ook de eerste keer een camper huren. Zo kun je kijken of een campervakantie iets voor je is en zou je later alsnog over kunnen gaan op de aanschaf van een camper. Je kunt ook een occasion camper kopen. Dit zijn goede tweedehands campers, die helemaal grondig nagekeken zijn. Het grote voordeel is de scherpe prijs. En ondanks dat het een tweedehands model is, kun je er vaak nog vele jaren mee op pad. 

Het onderhoud van de camper

Zeker bij occasion campers, is het onderhoud erg belangrijk. Door je camper goed te onderhouden en jaarlijks een goede onderhoudsbeurt te geven, kun je nog langer genieten van je camper. Je camper is na een onderhoudsbeurt weer helemaal klaar voor de vakantie en de kans op pech onderweg wordt enorm verkleind. Tijdens een onderhoudsbeurt wordt de camper op verschillende punten gecontroleerd. Laat je jouw camper controleren bij een BOVAG-gecertificeerd bedrijf, dan is de onderhoudsbeurt zeer compleet. Het onderstel, de opbouw, de airco, het gas en de elektronica komen aan bod. Ook wordt de vochtschade gemeten en bekeken. Zo worden dure reparaties voorkomen.

Onbezorgd op vakantie

Lijkt het je wel wat, zo’n vakantie met de camper? Lekker gaan en staan waar je maar wilt. Misschien een camping bezoeken en enkele dagen later weer door naar de volgende. Of juist blijven op dat ene vakantiepark waar je het helemaal naar je zin hebt. Het kan allemaal met de camper. Kijk voor het aanbod van de occasion campers online of bezoek een camperbedrijf. Zij kunnen je ook uitstekend adviseren bij je aankoop, zodat je straks heerlijk op vakantie kunt met je eigen camper.