Ontdek de nieuwe ervaring: Glamping!

Glampings worden steeds populairder. Het is een goede optie voor als u wilt kamperen maar dan met een luxe ervaring. Tegenwoordig zijn er ook veel verschillende glampings in Nederland. Ook in het buitenland zijn er steeds meer glampings te vinden, die zijn ook erg populair onder de Nederlanders.

Wat is een glamping? 

Een glamping is een soort camping maar dan net wat luxer. Het is ideaal voor mensen die graag willen kamperen maar ook luxe willen. Het woord glamping is een samenvoegsel van de woorden glamoureus en kamperen. Er zijn veel verschillende soorten tenten op een glamping waardoor er voor iedereen een passende plek is. Vaak zijn er op glampings ook stacaravans, mocht u niet in een tent willen verblijven kunt u ook altijd nog voor een caravan kiezen.

Glampings in Nederland

Er zijn veel glampings in Nederland. In elke provincie zijn er tegenwoordig glampings te vinden. De glampings zijn ook erg populair onder ouders die er even met hun kinderen tussenuit willen. Vaak liggen de glampings bij een natuurgebied gelegen, vaak bij een bos, een meer of bij het strand in de buurt, zo is er altijd wat te doen, voor jong en oud. De jongste kunnen lekker met elkaar spelen, sporten en zwemmen en de ouderen kunnen een lekker stukje gaan wandelen of fietsen. 

Corona

Nu we door het virus waarschijnlijk voorlopig nog niet weg mogen is het een goede optie om voor een glamping te kiezen. Zo kunt u er toch nog even uit zonder ver weg te zijn. Door de luxe van de tenten lijkt het net of je ver weg bent en kunt u zorgeloos genieten van de vakantie. Het is erg veilig aangezien iedereen op de glamping zijn eigen plekje heeft en er zelf voor kan kiezen om mensen op te zoeken of om lekker bij de eigen plek te blijven. Mocht u toch naar het buitenland willen zijn er ook veel glampings over de grens waar u kunt verblijven. Bijna alle glampings zijn met de auto te bereiken waardoor het allemaal corona proof is. 

Conclusie 

In Nederland zijn er meer dan honderd glampings te vinden. Ook in het buitenland worden ze steeds populairder. Zeker nu met corona is het een erg goede optie om naar een glamping hier in Nederland te gaan. Vaak ligt het dichtbij een natuurgebied waardoor je veel ruimte hebt om je eigen ding te doen. Zou u naar een glamping willen?