Oetz

Oetz

Oetz is de het leuke dorpje voor de ultieme zomervakantie.

Midden in het prachtige landschap en de rust van het Oetztal.

Een romantische vakantieplaats, waar tal van mogelijkheden op je wachten, en waar je zonder twijfel een hele fijne vakantie zult meemaken.

En, het dorpje heeft een ontzettend gezellig centrum, met leuke terrasjes, leuke restaurants, waar je ook heerlijk een ijsje kunt eten op warme zomerdagen.

Ook vinden er regelmatig leuke evenementen in het centrum plaats, en is er regelmatig live muziek te horen.

Zomervakantie Oetz

Een ideale vakantiebestemming, en centraal in het Oetztal.

Niet alleen kan je zo genieten van prachtige bergwandelingen, veel cultuur of mountainbiken in een rustgevend berglandschap, je bent ook snel in andere delen van Tirol.

Oetz biedt bovendien tal van grote evenementen en diverse bezienswaardigheden.

Bijvoorbeeld het Turmmuseum met een erg goede collectie, maar ook een historisch pand.

En met natuurlijk één van de meest aansprekende natuurjuwelen in heel Tirol, de prachtige Piburger See, bij het kleine en schattige dorpje Piburg.

Oetz staat ook bekend om de vele grote evenementen, al dan niet in het ski- en almengebied HochOetz.

Bijvoorbeeld het jaarlijkse Alphorntreffen in juni, de triathlon voor hobbyisten ‘De Piburger Seawurm’ in September, en vooral het jaarlijkse Bergsilvester op 31 december.

Zomerse activiteiten en sporten zijn o.a.:

  • Wandelingen, zoals bijvoorbeeld via de Bärweg van Oetz naar Sautens, langs de Oetztaler Ache naar Habichen en verder het Oetztal in of de diverse bergwandelingen.
  • Verschillende mogelijkheden voor mountainbikers, zoals de Oetztal Bike trail.
  • De speeltuin bij de voetbalvelden.
  • Het prachtige bergmeertje de Piburger See, het warmste bergmeer van Tirol.
  • Het openlucht zwembad dat, door de unieke ligging, een prachtig uitzicht te bieden heeft over het dorpje en de omliggende bergwereld. Het zwembad heeft een nieuwe speeltuin, maar je kunt ook zwemmen in de Piburger See, het warmste bergmeer van Tirol.

Wintersport

Wintersport in Oetz HochOetz is wintersport op een gezinsvriendelijk skigebied.

De liften starten direct naast het dorpje, en de gratis skibus brengt je vanuit de gehele regio naar het skigebied in Kühtai.

Bovendien hebben de beide skigebieden een samenwerking, en kan je met één skipas skiën en snowboarden in Hochoetz, en in Kühtai.

Bovendien kan je hier ook in de winter gebruik maken van de faciliteiten voor paragliding, waarbij natuurlijk het uitzicht in de wintermaanden uniek is.

Kortom, zoek je een uitdagende wintersport of zomervakantie in een dorp dat redelijk bekend is bij toeristen, dan is Oetz een ideale bestemming.

Meer Informatie

http://www.oetz.com