Obergurgl

Obergurgl

Obergurgl ligt in een groen berglandschap, met talloze bloeiende almweiden en schaduwrijke bossen.

Hier begint iedere dag met een overvloed aan zon, en is iedere dag in de gezonde berglucht een moment om van te genieten.

Een heerlijk dorpje, zowel in de winter als de pisten vlakbij zijn, als in de zomermaanden, als je hier gewoon je hotel uit kunt lopen, zo de almweiden in.

En, hier kan je genieten van het Alpine klimaat, dat heel veel zonnige uren beloofd.

Zomervakantie Obergurgl

Een vakantiebestemming waarbij bergen en gletschers centraal staan.

Een regelrecht paradijs voor actieve bergsporten.

Omdat Obergurgl hoog in de bergen ligt, is het dorpje het ideale uitgangspunt voor bergwandelen, klimtouren en prachtige touren op de mountainbike.

Niet ver van Obergurgl ligt de beroemde Timmelsjoch-Hochalpenstraße, de geheime poort naar het zuiden.

De pas is een uitstekend startpunt voor diverse wandeling, en een absolute uitdaging voor wielrenners.

Denk er echter wel aan, je moet tol betalen om met de auto van de straat gebruik te kunnen maken.

Eind Juni, begin Juli staat Obergurgl helemaal in het teken van het wandelen en bergklimmen, tijdens de Alpin Mountain Days.

Zomerse activiteiten en sporten zijn o.a.:

  • Prachtige bergwandelingen en Mountainbiketouren rond Obergurgl en Hochgurgl. Mooier kun je het haast niet krijgen. Hier kan je zo het dorpje uitlopen, de bergen in, althans nog hoger de bergen in.
  • Het Piccard monument, ter nagedachtenis van de spektakulaire landing van prof. Auguste Piccard met zijn Stratosfeer-ballon op de Gurgler Ferner in 1931.
  • Afwisselingsrijke cultuur rond onder andere de Timmelsjoch. Waar je niet alleen kunt genieten van het uitzicht op de omliggende bergen, maar ook nog eens de gletscher op kunt lopen, of natuurlijk gewoon in de zomer kunt gaan skiën.
  • Natuur en cultuurgeschiedenis beleven in het Naturpark Oetztal. Het nieuwe natuurpark, dat de unieke natuur in het dal beschermt.
  • Rafting en andere bergsporten.

Wintersport

Wintersport in Obergurgl Hochgurgl is wintersport van een zeer hoogstaand niveau.

Door de hoge ligging kan je hier skiën van half november tot begin mei, en het uitzicht blijft menig skiër lang in herinnering.

Ook andere wintersporten worden in Obergurgl Hochgurgl aangeboden, zoals langlaufen, IJsstokschieten, een erg mooie natuurrodelbaan en perfect onderhouden winterwandelwegen.

Kortom, zoek je een uitdagende wintersport of zomervakantie, en wil je midden in een bekend toeristisch gebied je vakantie doorbrengen, dan is Obergurgl een ideale bestemming.

Meer Informatie

http://www.obergurgl.com