Längenfeld

Längenfeld

Längenfeld ligt tussen de groene weiden en bossen, en centraal in het Oetztal.

Een sprookjesachtig landschap, dat er om vraagt ontdekt te worden in de zomermaanden en de winter.

Bovendien is het één van de grotere dorpen in het dal, en dat heeft toch ook wel weer z’n voordelen.

Zo heeft Längenfeld een wat groter centrum dan bijvoorbeeld Umhausen of Oetz, met leuke winkels, en kan je ook gezellig in het centrum wat eten of drinken.

Zomervakantie Längenfeld

Längenfeld biedt haar zomergasten haast onbegrensde mogelijkheden voor actieve bergsport op tal van wandel- en mountainbikewegen, maar ook tijdens uitdagende canyoning- en raftingtouren.

Door de centrale ligging, kan je vanuit het dorp erg makkelijk de andere dorpen in het Oetztal bereiken, en krijg je zo tal van activiteiten, bezienswaardigheden en evenementen tot je beschikking.

Het waterparadijs Aqua Dome in Längenfeld, geniet een wereldwijde bekendheid als thermaalbad en genietmoment in de vakantie.

Als je eens heerlijk wilt genieten van Wellness, dan is een bezoek absoluut aan te bevelen.

Zomerse activiteiten en sporten zijn o.a.:

Wandelen

Vooral als je wilt gaan wandelen in de vakantie, dan heeft het Oetztal enorm veel te bieden.

Tal van wandelroutes, in alle moeilijkheidsgraden, zijn mogelijk, direct vanuit het dorp, en in de andere dorpen in het dal.

Mountainbike & Fiets

Verschillende mogelijkheden voor mountainbikers en fietsers, bijvoorbeeld op de Oetztal Bike trail.

Andere Leuke attracties

Natuurlijk de Aqua Dome, die aan de rand van Längenfeld ligt, en eigenlijk de grootste attractie van het dorp is. Wellness, en alles wat daarmee te maken heeft.

Ga echter ook eens kijken in het plaatselijke museum, of het iets verder gelegen Ötzi Dorf in Umhausen, en natuurlijk bij de imposante waterval die erboven ligt.

Ook leuk zijn Huben Fun Park en Waterpark Winklberg See.

Wintersport

Alle skigebieden in het Oetztal zijn vanuit Längenfeld makkelijk met eigen vervoer en openbaar vervoer te bereiken, alhoewel natuurlijk Sölden wat dichterbij is.

In Längenfeld zijn een aantal skischolen en een oefenweide, 40 kilometer winterwandelwegen, een schaatsbaan en een mooie rodelbaan.

Kortom, zoek je bestemming voor een rustige wintersport of zomervakantie, terwijl je toch makkelijk en snel de pisten kunt bereiken, dan is Längenfeld de perfecte bestemming.

Meer Informatie

http://www.laengenfeld.oetztal.com
http://www.laengenfeld.nl