Haiming

Haiming

Haiming ligt erg centraal in het Inntal, maar maakt toch deel uit van de toeristische regio het Oetztal.

Mede daardoor biedt dit dorpje veel mogelijke recreatie en activiteiten, en het tot de gemeente behorende Oetztal Bahnhof, herbergt het station voor het gehele Oetztal.

Zomervakantie Haiming

Echte Tiroler gastvrijheid, een onvervalst mooie natuur, en een actief bergsport-programma dat ongekende mogelijkheden biedt voor een actieve vakantie.

Door de ligging op de kruizing van het Ötztal en het Inntal, heb je in Haiming direct de mogelijkheid om tal van grote evenementen bij te wonen en diverse bezienswaardigheden te bezoeken.

Zo is het beroemde klooster in Stams slecht een paar minuten rijden.

Bovendien herbergt Haiming één van de meest uitdagende ‘pret’parken in Oostenrijk, Area 47.

Dit Bergsportpark is de hot spot in het oetztal in de zomermaanden, met mogelijkheden tot klimmen en raften en een prachtig zwembad.

Zomerse activiteiten en sporten zijn o.a.:

Wandelen

Wandelingen, in het Inntal, op de Haimingerberg en richting Ochsengarten.

Het dorpje ligt gewoon ideaal om te voet de omliggende regio te verkennen, bijvoorbeeld op de Appel Wandelweg, dwars door het fruitgebied rond Haiming.

Mountainbike & Fiets

Verschillende mogelijkheden voor mountainbikers en fietsers, bijvoorbeeld op de uitgebreide fietswegen langs de Inn.

Zo kan je vanuit het dorp direct op de Inntalradweg fietsen, zowel richting Innsbruck, als in richting Roppen, Imst en Landeck.

Andere Sporten

Een aantal leuke openlucht zwembaden in de directe omgeving, zoals de zwemvijver bij Area 47, het plaatselijke Waldbad, het zwembad in Sautens, en in Oetz.

Area 47

Het klim-, klauter- en watersportpark Area 47, met diverse grote evenementen, een eigen klimpark, rafting, kajak en een zwembad.

Speeltuin

De speeltuin bij het station in Oetztal Bahnhof.

Wintersport

Wintersport wordt in Haiming zelf haast niet aangeboden, maar door de centrale ligging, kan je hier toch een uitstekende wintersportvakantie genieten.

Skigebied Oetz – Hochoetz is direct met de liften in ochsengarten (gemeente Haiming) te bereiken, terwijl de andere skigebieden in het Inntal en het Oetztal, makkelijk met de auto en openbaar vervoer bereikbaar zijn.

Kortom, zoek je een wintersport of zomervakantie in een rustig dorp, ver weg van massatoerisme, dan is Haiming een perfecte bestemming.

Meer Informatie

http://www.haiming.at