Goedkope treinkaartjes vind je zo!

Treinkaartjes kunnen over het algemeen vrij prijzig zijn, zeker wanneer je op verkeerde tijden gaat reizen. Tegenwoordig reist bijna iedereen met een OV-chipkaart, daardoor is de verkoop van losse kaartjes enorm gedaald. Om de drukte van het reizen zo veel mogelijk te verspreiden over de dag heeft NS verschillende tarieven ingezet om reizen in daluren voordeliger te maken. Het kopen van goedkope treinkaartjes kan met korting op een NS-station. Dit is alleen wanneer je dit in de daluren doet. Het online kopen van een e-ticket is goedkoper dan een kaartje. De prijs van een e-ticket is even duur als een anonieme OV-chipkaart. Een e-ticket kan eenvoudig worden getoond op een smartphone of uitgeprint. Verschillende bedrijven bieden leuke acties aan om goedkoop met de trein te reizen. Helaas doen ze dit niet het hele jaar door, maar op verschillende willekeurige momenten in het jaar.

Goedkope treinkaartjes

Veel bedrijven bieden regelmatig goedkope treinkaartjes aan. Goedkope treinkaartjes voor een enkele reis zijn er in overvloed. Tegenwoordig heeft de NS spoordeelwinkel vaker goedkope treinkaartjes in de aanbieding. Wanneer de spoordeelwinkel acties heeft lopen is lastig te zeggen, omdat ze zich moeilijk laten voorspellen. Wel zijn verschillende prijsvergelijkers die actuele acties laten zien van dergelijke producten. De winkelketens leveren de goedkope treinkaartjes in de vorm van vouchers, die verzilverd dienen te worden. Bij het verzilveren van de vouchers moet een reisdag ingevoerd worden, maar ook wie er waar heen reist. Bij de kaartjes die gekocht zijn voor de daluren kan er niet worden gereisd in de piekuren.

Voordelige treinkaartjes

Goedkoop reizen met de trein kan tegenwoordig ook internationaal. Op internet zijn er vele aanbieders te vinden die goedkope treinkaartjes aanbieden. Een van de grootste aanbieders van goedkope treinkaartjes is Trainline.nl, bij deze aanbieder worden er geen boekingskosten in rekening gebracht. Ook de NS heeft een website waar goedkope internationale treinkaartjes gekocht kunnen worden, NS international onderscheidt zich door een gebruiksvriendelijke site met prijskalenders waar een duidelijk aanbod wordt weergegeven. Naast de Nederlandse aanbieders zijn er ook diverse buitenlandse aanbieders. Voor de Duitse spoorwegen is er Bahn.de in het leven geroepen. Deze website is minder gebruiksvriendelijk dan die van de NS, maar deze biedt wel specifieke zoekmogelijkheden die anderen niet bieden. Voor andere Europese bestemmingen kan ook B-Europe worden geraadpleegd. Deze site biedt de mogelijkheid om tussen verschillende Europese landen te reizen is niet veel duurder dan andere aanbieders.

Treinkaartjes in 2020

Ook in 2020 is het mogelijk om te reizen met goedkope treinkaartjes. Om het reizen tijdens corona-tijden aantrekkelijker te maken zijn er verschillende acties bij de NS. Op de website van de NS kan er worden gekeken naar de meest gunstige aanbieding. Wel is het dringende advies van de NS dat er rekening gehouden dient te worden met de maatregelen. Om het coronavirus tegen te gaan wordt er geadviseerd om zo weinig mogelijk te reizen. Dit om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Tijdens de reis is een mondkapje verplicht en bij lichte klachten is reizen verboden. Het is verstandig om je aan deze regels en maatregelen te houden.

Haal je treinkaartjes via www.treinreiziger.nl.