Fietstochten in Europa – vijf eenvoudige tips

Mensen hebben zin in avontuur en houden van het idee om op de fiets te stappen en door Europa te toeren. Ja, u kunt een uitstekende rondleiding kopen bij een reisorganisatie.

Het plannen van uw eigen fietstochten is echter eenvoudig als u deze tips opvolgt:

De fietsroutes van Europa

Waar te beginnen? Oostenrijk, Duitsland of Zwitserland bieden elk langeafstandsfietspaden die goed zijn aangegeven en gemakkelijk te volgen, zelfs voor mensen met een slecht richtingsgevoel. De romantische racefietsroute begint bijvoorbeeld bij Frankfurt en gaat 420 km naar de Oostenrijkse grens langs kastelen, ommuurde steden, bergen en meer. De Donau-fietsroute begint in Duitsland u kunt voor een fiets kijken bij Swapfiets Heidelberg en de route gaat door Oostenrijk (Wenen), Slowakije en Hongarije naar Boedapest.

Koop een gedetailleerde fietskaart en gids

Nadat u uw bestemming heeft gekozen, krijgt u gedetailleerde fietstochtenkaarten, besluit u hoe ver u van plan bent om elke dag te fietsen, zoek dan naar de dichtstbijzijnde steden. Gebruik ook een gids om bezienswaardigheden onderweg te schetsen; dit kan uw tussenstop locaties enigszins veranderen. Het is een goed idee om soms meer dan één nacht in een stad door te brengen om de omgeving te verkennen. Een leuke stad om te bezoeken is Bremen. Hiervoor kunt u terecht bij Swapfiets Bremen voor het juiste vervoer. Onthoud ook dat als u fietst met een beladen fiets, u niet zo ver kunt reizen als thuis.

Jouw fiets

U kunt uw eigen fiets meenemen in een fietskist aan boord van de vlucht of deze huren. In Zwitserland kunnen toerfietsen met bagagedragers (bagagedragers) en sloten worden gehuurd en afgezet bij meer dan 200 treinstations in het hele land. In Oostenrijk zijn er verhuurlocaties langs de Donau en andere belangrijke routes. In Duitsland variëren fietsverhuurlocaties van stad tot stad. Een goede fietsverhuurlocatie vind u in Hannover hier vind u Swapfiets Hannover. Maar ook in Berlijn, Düsseldorf en Aken zijn er vele mogelijkheden. De meeste treinen in deze landen hebben fietsenstallingen voor de stalling waarvoor een kleine extra vergoeding vereist is als u de trein naar uw startlocatie neemt.

Boek uw vlucht met een reisverzekering

Raadpleeg uw plaatselijke reisagent of boek uw vlucht online. Als u uw fiets meeneemt, wordt er een toeslag in rekening gebracht. Kijk ook hoe u uw fiets inpakt voor onderweg. Een reisverzekering is essentieel wanneer u naar het buitenland reist.

Accommodatie

U kunt kamperen of verblijven in kleine hotels. Zoek het VVV-kantoor op voor de steden die u gaat bezoeken online en er is meestal een lijst met lokale accommodatie. Sommige ketens, zoals Logis Hotels en Tiscover Hotels, vertegenwoordigen kleine herbergen, pensions en boerderijen op hun Engelse websites. Je moet in ieder geval je eerste en laatste nacht accommodatie boeken, want op die dagen heb je een plaats dicht bij de luchthaven nodig.

Daar heb je het. Met deze vijf dingen compleet ben je klaar voor avontuurlijk fietsen langs de fietspaden van Europa. De grote biertuinen, kastelen, musea, kerken, winkels en meer wachten op je! Veel plezier.