Fietsen in de bergenOnder enthousiaste vakantiegangers staan ​​de Franse Alpen vooral bekend als een van de belangrijkste bestemmingen voor een winterstop. De resorts zijn wereldberoemd vanwege de kwaliteit van hun pistes, en liefhebbers van wintersport zoals skiën en snowboarden pakken vaak hun spullen in en trekken in de koudere maanden van het jaar naar Frankrijk.

Degenen voor wie een gepakte strandvakantie geen bevredigende optie is voor een zomervakantie, ontdekken nu echter een minder bekend aspect van deze regio. Het blijkt dat dezelfde paden en hellingen die het gebied in de winter zo aantrekkelijk maken, zich even goed lenen voor sporten als abseilen en mountainbiken. Alpenlocaties beginnen daarom een ​​toestroom van actievere vakantiegangers te ervaren, voor wie het liggen op een handdoek bij een zwembad verre van aantrekkelijk is.

En in feite zijn deze actieve reizigers misschien iets op het spoor: het is in een recent onderzoek bewezen dat het genieten van actieve pauzes buitengewoon gunstig kan zijn voor zowel het lichaam als de geest, inclusief het ondernemen van activiteiten zoals mountainbiken. Alpenpaden en -routes bieden zeker tal van uitdagingen die u niet kunt vinden op een standaard strandvakantie!

Gezonde geest, gezond lichaamHet belangrijkste voordeel dat actieve vakantiegangers kunnen halen uit mountainbikeroutes in de Alpen is natuurlijk een goede fysieke conditie. Wielrennen is een van de fysiek meest veeleisende sporten, maar de voordelen voor de conditie en lichaamsbouw van de beoefenaars zijn onmiskenbaar. Fietsers zijn over het algemeen de gezondste, fitste mensen die er zijn, en toeristen die zichzelf uitdagen om enkele van de moeilijkere parcours in de Franse Alpen te volgen, zullen ongetwijfeld het verschil voelen.

Maar, zoals het Latijnse spreekwoord zegt, een gezond lichaam is nutteloos zonder een gezonde geest, en ook hier kan fietsen door de Franse bergen voordelen hebben. Uit de hierboven genoemde enquête bleek dat door de geest bezig te houden, de overgang tussen een vakantiepauze en een terugkeer naar routine wordt vergemakkelijkt, en dat individuen in de eerste paar weken na hun vakantie een betere werksnelheid kunnen vertonen. Met zijn constante behoefte aan concentratie en snel denken, is MTB zeker bevorderlijk voor dit aspect!

Interessant en betaalbaarWeg van meer esoterische redenen en naar het rijk van het praktische, het is ook niet moeilijk om toe te geven dat een cursus mountainbiken in de zomer voor Alpen aanzienlijk goedkoper en aantoonbaar interessanter kan zijn dan zelfs de meest actieve strandvakantie.

Dit komt omdat, in tegenstelling tot wat er in kust- of eilandresorts gebeurt, de prijs van alpiene locaties in de zomer daalt in plaats van andersom. De toenemende populariteit van de regio als locatie bij warm weer zou deze situatie snel genoeg moeten veranderen, maar voor nu is een pauze in de Alpenactiviteit een uitstekende manier om een ​​interessante vakantie-ervaring te combineren met een bescheiden budget.

Kortom, er zijn tal van voordelen aan een fietsvakantie naar de Alpen, dus waarom profiteert u er zelf niet van? Er zijn zeker slechtere manieren om een ​​zomer door te brengen!

Fietsenroutes naar de bergen starten ook vaak vanuit de grote steden omdat deze goed bereikbaar zijn met het vliegtuig of de trein. Fietsen huren kan bijvoorbeeld bij Swapfiets Munchen of Swapfiets Koln