De kosten van een privé jet huren

Iets wat u niet dagelijks doet, een privé jet huren. Als je het dan toch een keer gaat doen is het fijn om te weten wat dit nou ongeveer zou moeten kosten. Of we het nou hebben om het vliegen van een zakenreis naar een ver oord of een keer met de familie een luxe vlucht maken naar Parijs, met een privé jet zit je altijd een heel stuk comfortabeler dan met de goedkope reis met een lijndienst. Maar wat kost dit nou? Dat lees je hieronder!

De privé jet kosten hangen van een aantal factoren af: De bestemming, de reisduur, de soort vlucht en het soort toestel. Zie hieronder een aantal voorbeelden.

Voorbeeld 1: met 6 personen een privé jet huren

Je wilt met een aantal ven maximaal 6 passagiers een reis maken van Amsterdam naar Genève en terug. Het is een zakenreis en de vliegtijd is ongeveer 1,5 uur voor een enkele reis. Ook wil je de reis niet te lux hebben en kies je voor een small jet. Dit tripje zal je ongeveer 12.000 euro terugzetten.

Voorbeeld 2: Een vakantiereis met privéjet

Je gaat met een gezelschap van maximaal 7 man een vakantiereis maken naar Malaga. Je vertrekt vanaf Eindhoven en wilt ook weer terug met de privé jet in Eindhoven. De vliegtijd is iets langer dan 2,5 uur. Ook kies je ervoor om voor een iets luxere uitvoering toestel te gaan: Een midsize jet. Deze ervaring zal je ongeveer 32.000 euro kosten.

De echte luxe

De hierboven genoemde kosten voor een privé jet zijn natuurlijk de basisprijzen. Veel maatschappijen die dit soort vluchten aanbieden, bieden daarnaast ook nog extraatjes aan. Vervoer van en naar de jet, champagne aan boord en services waardoor je bepaalde checks in de luchthaven kan ontwijken. Deze extra’s heten VIP diensten en komen bovenop de basisprijs. De prijzen van deze VIP diensten kunnen veel uiteen lopen. Voor een verzorgde catering kun je denken aan zo’n 50 tot 500 euro per persoon per vlucht. Dit hangt natuurlijk af van hoe luxe je het wilt hebben. Een privé chauffeer van en naar de luchthaven kan zomaar tot 1.000 euro kosten.

Voor de grote spelers

Ben je helemaal in een gekke bui, dan is het huren van een privé jet een keuze die je niet snel zal vergeten. Dit is natuurlijk wel iets duurder. Als jij voor een retourtocht een privé jet wilt huren naar Ibiza (een populaire bestemming voor privé vluchten), dan is dit een ervaring die je niet snel zal vergeten. Dus denk er eens over na.