De ideale outdoorrugzak selecteren

Naast je wandelschoenen is je outdoorrugzak het meest waardevolle artikel dat goed moet passen. Als je op pad bent en de rugzak die je net hebt gekregen, past je helemaal verkeerd, daarna zal je lichaam lijden en zul je sneller vermoeid raken. Dit kan de meest ideale wandeling in een vreselijke beproeving veranderen.

U vindt twee basismodellen rugzakken, intern frame en extern frame:

Extern frame: het externe frame is de “oude timer”. Het bestaat uit een skelet van het laddertype, gewoonlijk van kunststof en ook van metaal. Alles wordt dan met het frame verbonden: de heupgordel, schouderbanden en natuurlijk het eigenlijke “tas” -gedeelte. Deze frames bieden plekken waar extra apparatuur op het frame kan worden bevestigd. Vooral omdat hiermee verbonden, biedt de tascomponent minder volume in vergelijking met een intern frame. Dit type pack raakt uit de gratie.

Voordelen:

Minder duur dan een intern frame.
Het lange frame maakt het mogelijk om extra benodigdheden (zoals een slaapzak) aan de buitenkant te bevestigen.
Door deze structuur ontstaat er een luchtruimte tussen je lichaam en tevens tas. Dit kan ervoor zorgen dat uw rug niet zo sterk zweet.
Het ontwerp draagt ​​ook het gewicht hoger op je rug. Hierdoor kunt u tijdens het wandelen rechter gaan staan.
Perfect voor elke zware lading.

Nadelen:

Als gevolg van het feit dat de rugzak niet tegen je rug zit, kan het de neiging hebben om niet zo stabiel te zijn of zelfs te zwaaien als je beweegt.
Het hogere zwaartepunt kan je tijdens steilere wandelingen veel meer uit balans houden.
Als gevolg van het externe ontwerp met het frame, kan de rugzak tijdens het wandelen op krappe plaatsen (bushwacking) in de knoop raken en gemakkelijker aan takken blijven haken.

Intern frame: het interne frame is, zoals Will Smith zou zeggen, “the New Hotness”. Net zoals op het label staat, heeft deze outdoor-rugzak een intern frame. Het frame is in wezen een ruggengraat waarmee alle riemen (riem, schouder, lading en stabilisatoren) worden verbonden. Stekels kunnen worden gemaakt met een aantal materialen, waaronder; aluminium staven, kunststof, koolstofvezel of een stijf schuimframe.

Voordelen:

Door het model kan de rugzak veel meer naar uw lichaam worden aangepast. Dit kan zorgen voor extra mobiliteit en meer stabiliteit.
Kan gemakkelijk een flinke lading aan.

Nadelen:

Duurder dan het externe frame.
In tegenstelling tot het externe frame rust de rugzak namelijk op je rug. Hierdoor kan uw rug veel meer transpireren.
Minder configureerbaar, het volume is het volume, omdat je niet veel apparatuur aan de buitenkant kunt toevoegen.
U zult veel meer voorover moeten buigen bij het dragen van dit soort pakket, vanwege het lagere zwaartepunt in vergelijking met het externe frame.

Variaties van pakketten:

Day Packs: Sommige zogenaamde Day Packs geven geen volledig frame, maar eerder een stijve plastic folie. Een andere naam voor dit soort rugzakken is een frameloze assault pack. Je vindt hier zoveel variaties op dat ze hun eigen bericht zouden moeten hebben.
Damesrugzakken: dit zijn rugzakken die bedoeld zijn voor het lichaam van een vrouw.
Kinderrugzakken: net als de damesrugzak zijn deze bedoeld voor een kleinere, minder ontwikkelde vorm. Deze worden bovendien geleverd met de flexibiliteit om aan te passen naarmate het kind ouder wordt.

Ben je me aan het inschatten?

Dus, welk formaat pakket heb je nodig? U moet in eerste instantie beslissen wat voor soort wandelingen u gaat maken. Outdoor rugzakken worden gemeten in kubieke inches of liters. Liters vervangen snel de kubieke inches als de voorkeursmaat.

Dagtochten: Dagzakken tot 33 liter of 2.000 kubieke inch (unieke pakketten, zoals klimrugzakken kunnen groter zijn).
Meerdaagse (2 tot 4 dagen): 57 plus liter, 3500 plus kubieke inch.
Weekwandelingen (5 tot 7 dagen): 70 liter, 4300 plus kubieke inch.
Langere wandelingen (8 dagen of langer): 80 liter, 4800 plus kubieke inches.

Dit is een basisrichtlijn. Als u in koudere maanden trekt, kan een grotere rugzak nodig zijn om grotere kleding en uitrusting te bewaren. De rugzak van een man is meestal groter in vergelijking met een rugzak voor dames. Als u het hoofd bent of “groepsuitrusting” of misschien een kinderuitrusting draagt, dan is een stevigere rugzak nodig.

Meting van de buitenrugzak – de paskamer:

Nu u weet welke maat u nodig heeft, kunt u er een kopen die bij u past. De verpakkingen zijn qua lichaamslengte bemeten. Om uw romplengte te meten, moet u iemand naar de onderkant van de nek laten gaan en de bovenste wervels of het bot zien uitsteken. Het zal verder uitsteken dan de anderen en zou precies onder de nek moeten zijn. Dat is waar je het einde van een meetlint gaat zien. Leg dan je handen op je heupen en zoek de bovenkant van de heupbeenderen. Net als voorheen zouden dit het deel moeten zijn dat het meest uitsteekt. Plaats uw handen zo dat uw duimen op uw onderrug liggen en naar elkaar gericht zijn

Lees meer op: reisbegeerte.nl